HIGH END BINNENHUISINRICHTING & MEUBILAIR OP MAAT

OFFICIËLE HERUITGEVER VAN DE JULES WABBES KEUKEN - VAN JUNI 2013 TOT JUNI 2018

1/31

D E  J U L E S  W A B B E S  K E U K E N

Jules Wabbes heeft de keuken ontworpen in 1964 voor een appartement in de Brusselse Louizabuurt. De "Livourne" keuken omvat alle karakteristieken van haar ontwerper : proportie, ergonomie, materiaalkeuze en details in de afwerking, met name het gebruik van exotische houtsoorten en messing.

 

Een halve eeuw later behoort deze keuken - een waarachtig functioneel kunstwerk - tot een voorbeeld van hedendaagse architectuur met diverse elementen : de assemblage "au glissé" van het ebbenhout uit Macassar dat voor een grafisch ritme zorgt, de prachtige tablet van de bar/het centraal eiland in geassembleerd massief wengéhout, de plank - bestudeerd om alle toestellen te verbergen -, de scharnieren en de plinten in messing.

 

De verschillende modules zijn perfect aangepast aan de noden van vandaag, zoals de ontwerper het zelf zou gewenst hebben.

 

Verschillende afwerkingen zijn beschikbaar in andere houtsoorten en materialen, altijd volgens de ‘Wabbes codes’.

 

Respect en het streven naar de hoogste kwaliteit is essentieel voor ons die er een erezaak van maken trouw te blijven aan de hoge verwachtingen van de ontwerper.

 

Jules Wabbes (Brussel, 1919-1974) is een van de belangrijkste naoorlogse ontwerpers in design en interieur.

 

Als gepassioneerd autodidact open hij eerst een antiekwinkel en debuteert in creatie voor zijn klanten tot hij in november 1951 zijn studiebureau voor architectuur en industrieel design opent, in samenwerking met de architect André Jacqmain. In 1957 volgt zijn eigen uitgeversmaatschappij "Le Mobilier Universel".

 

ijdens zijn carrière ontwerpt Jules Wabbes veel prestigieuze kantoren voor bedrijven en woningen.

 

Zijn meubilair drukt een grote stempel op zijn tijd, in die mate dat zijn originele ontwerpen vandaag voor waanzinnige prijzen verkocht worden bij antiquairs en in veilinghuizen.

 

Bozar bracht een grote overzichtstentoonstelling in 2012.

 

 

 

 


 
J U L E S  W A B B E S

 

Gecreëerd onder de vleugels van Marie Wabbes en Luc Vincent. "Jules Wabbes Editions 2010" groepeert de 8 maatschappijen met officiële licenties relatief aan de heruitgaven van het oeuvre van Jules Wabbes.

 

ONETOBE was vereerd om met toewijding onder deze licentie te werken van juni 2013 tot juni 2018.

 

 
J U L E S  W A B B E S   E D I T I O N S  2 0 1 0

 

 

 

 

 


 
O R I G I N E E E L  -  1 9 6 4 

 

ARCHIVES1964 - Copyright Photocom sprl Bruxelles

ARCHIVES1964 - Copyright Photocom sprl Bruxelles

photos d'archives

ARCHIVES1964 - Copyright Photocom sprl Bruxelles

1/14

1/2

Appartement des Etangs

Appartement des Etangs

1/1